SEMBANG SUMBANG TUKANG SAPU

NOTIS BOARD

------------------------------------------------------------------------------------------------

T€P€T
Send via Nokia3310 from Tmtouch

19 Disember 2008

KEBAIKAN PENSWASTAAN

Bagus swastakan ajo semua......dulu......TNB......TM....POS....KTM......bakal IJN........akan datang JAKIM...hik hik hik.... elok la tu ...den sokong.....kenapo...bilo dah di swastakan..makin kuranglah penyokong gomen....semakin hampirlah perubahan kuasa pemimpin negara.....semakin ramai yang dah tak takut dongan gomen

kalau sekarang ramai keje kek gomen...jadi dorang undi BN pasal mungkin terhutang budi....atau pikir keje gomen kene undi BN...atau...keje gomen kena ikut cakap..takut keno buang keje....atau keje dalam gomen jadi percayo bebulat kato gomen.....atau orang gomen selalu pi kursus...kena brainwash la....gomen ni bagus...perancangan maso dopan untuk anak cucu...cerah maso dopan...selamat dunio akhirat kalau BN memerintah...dan sebagainyo... jadi bilo di swastakan apo je hak gomen...makin berani mereka bersuara....makin luas pandangan mereka.....makin lemah pengaruh gomen kat rakyat......

elok sangat lah tu den harap banyak lagilah yang akan diswastakan.....biar semakin susah lepasan IPTA dan IPTS nak mintak keje gomen......jadi dorang masuk swasta.....dah masuk swasta...susah la orang BN nak pancing undi golongan muda belia....kerano dorang dah bonci gomen sobab susah nak keje dongan gomen hik hik hik....

silap hari bulan tahun 2020 nanti pencen pun dah takdo...semuo keno layan kwsp....elok sangat lah tu.... bior rakyat malaysia belajar sensaro..asyik nak sonang je.....bagus la...sonang sikit kalau papo berlaku maso lunch hour.....korang pi memano gomen....time makan tengah hari den raso perompak pun bulih bermaharajalela kek opis dorang,.....korang try call opis gomen time lunch.... jangan harap nak angkat biarpun ado orang..... kalau angkat pun dorang cakap sekarang time lunch jadi tak bulih nak buatkan.....bongap nyo LHDN hik hik hik (ado sejarah la pulak) hik hik hik ...

biar swastakan je.... swasta time lunch pun ado orang,....kalau spital gomen.... kut sakit sabtu ahad... kompom dorang cakap doktor takdo..suruh datang hari senin ke selasa ko.... kalau spital swasta tetiap hari ado.... nak buat small operation pun bulih onda spot....kut spital gomen...sebulan belum kompom hang kena operate... dari masalah kocik silap haribulan bulih jadi penyakit kronik...

moral of da story..GOMEN tolong swastakan semuo yang ado... biar sonang PR nak amik alih.... pastu pepaham la kan....hik hik hik

BONGOK nya gomen....

3 ulasan:

Alias Mohd Yusof berkata...

Seperti berok dapat keris. Maknanya bila ada kuasa, dia tak bijak nak guna kuasa tu dan tak tahu nak menghargai mandat yang diberi.

Terkejut berok.
Maknanya terkejut bila 5 buah negeri tiba-tiba hangus dari genggaman.

Macam berok kena belacan.
Garu kepala yang tak gatal kerana semua yang dirancang tak menjadi... kena godam dengan bloger.

Zubli Zainordin berkata...

Boleh dipertimbangkan pengswastaan semua.

Tapi Tepet,

Kecuali Puteri UMNO.

Hahahaha...

Adylia Qarissa berkata...

salam singgah sini

 

  © 2009 Tukang Sapu

TUKANG SAPU Blogger Template by T€P€T