SEMBANG SUMBANG TUKANG SAPU

NOTIS BOARD

------------------------------------------------------------------------------------------------

T€P€T
Send via Nokia3310 from Tmtouch

26 Disember 2008

ANTARO 2 DARJAT

Bila yang berduit .....
tanahnyo runtuh...nak beli umah dapat diskaun....penempatan sementaro kek hotel...3 bakal timb president umno siap sedokah dokek rm100ribu....tu tak masuk laie orang lain.....yang bestnyo.....siap nak saman pemaju...dah la tu...ikut suko tuduh sukarelawan mencurik..dan jugo curik tulang...riuh masuk tv...maki mp tu maki orang ni....nasi di bagi free bukan nak dihargoi....sukarelawan jugak tapau bagi anak bini....hik hik hik takpo dorang orang kayo...

Bilo yang tak berduit....
rumahnyo banjir....jangan kato dapat diskaun nak boli umah....penempatan sementaro kalau tak kek dewan sekolah.....masjid....tak pun dewan serbaguna.....yang bagi sedokah bulih kiro....ahli parlimen kawasan pun bagi la soploh ribu share reramai.....itupun dah 5...6bulan baru dapat....tenang je takdo nak maki sukarelawan..takdo nak saman pemaju.......apo orang bagi makan itu yang disapunyo takdo nak memilih do...kut ado yang membebel...dibilangnyo pulak tak tau bersyukur....hik hik hik nak buat macammano.....dorang orang kurang berado

Bilo yang ado pangkat dan namo....
silap sikit dah disaman....salah sikit nak didakwo....takdo nak memaap maap....semuo nak dihukum...semuo nak disumbat masuk penjaro....takleh langsung nak tolang ansur....tv & surat kabaq jangan cito lah.....kalau bulih hehari di updatekannyo....untungnyo ado pangkat dan namo....

Bilo takdo pangkat dan namo....
jangan nak saman...jangan nak dakwo...buat report polis pun bolum tentu polis siasat.....buat abih singgit je report polis.....apo tindakan pun takdo....tv & surat kabaq jangan cito lah...kut ado karam singh walia....tu lah sekali masuk tv.......peh tu abih karam....nak wat lagu mano....dorang takdo pangkat dan namo....

Bilo namonya kroni dan suku sakat
masuk tender atas ikut syarat je...paper work macam budak tadika buat...projek totap dapat kek depa.....siab bulih di sub con kan laie kek orang lain...biarpun atas nama bumiputra....bukan bumiputra jugak yang kayo....pi mai pi mai reruponyo.....tuan syarikat ni sepupu dongan mamat yang usul projek projek...mamat ni pulak ipaq dongan yang luluskan tender...yang lulus tender...adik pado pengarah syarikat....untungnyo bilo ado suku sakat dan kroni

Bilo namonyo tak bulih dijual...
habis murah hargo diberikan totap jugak dorang tak layan....nak jugak amik yang mahal...sobab ado share....paperwork habis canggih siap ado bungo api bolum tentu dorang tengok...tong sampah jugak jadi toman....pi mai pi mai..reruponyo dah la takdo suku sakat...tuan syarikat ponah tolak pinang dongan mamat yang usul projek....yang lulus tender pulak...bekas dudo bini mudo tuan syarikat.....mano nak lulus....hik hik hik ruginyo kalau namonyo tak bulih dijual..

pikir pikirkan....bilo yang lalu MRR2 yang dibuat oleh tangan-tangan "politik wang"....yang tiang-tiangnya macam dari batang pisang.....adalah mereka dari golongan bangsawan...atau anak hartawan.....mahupun "kabinet haiwan"....adun odan.....tak lupo jugo dotok shah rukh khan....tetibo runtuh.....dah sah sah....mereka yang terlibat keno tindakan...dah sah sah...ado yang keno saman...dah sah sah...ado mangso jadi kambing hitam untuk dipersalahkan.....

tapi bilo yang lalu tu den....orang biaso......hanyoLAH "innallilah.....udah ajal dio..." katonyo......

3 ulasan:

Anonymous. berkata...

Itulah, nak buek camno, kito rakyat biaso sajooooooo ;)

Den orang nogori yo, tapi hampas den tak pandai nak mengarang macam ekau niii, dahsyatttt...

Harimau-Menaip berkata...

Ontah nyo. Ingat nyawo orang bawah takdo ghogo ko?

Salam buat penduduk International Hill.

ps: Pet, template sekarang sudah tidak sama.

tepet berkata...

puan anymous...

den pun baru blajo berblog...tok guru den tu ha....yb ghimau tuan nobisha dan jugo tuan zubli.... ni pun belum qatam lagi study.... hik hik hik

yb ghimau...ok la tu ..takdo suaro sumbang...yang cakap kito orang yang samo laie hik hik hik

 

  © 2009 Tukang Sapu

TUKANG SAPU Blogger Template by T€P€T