SEMBANG SUMBANG TUKANG SAPU

NOTIS BOARD

------------------------------------------------------------------------------------------------

T€P€T
Send via Nokia3310 from Tmtouch

29 September 2008

Ini kah KeADILan

Tujuh tahun tidak solat di Masjid.

tahanan ISA yang di tuduh dan di label sebagai ahli Jemaah Islamiyyah, adalah antara mereka yang telah dikurung sejak awal tahun 2002. Bagi tahanan ISA tersebut,tujuh tahun mereka dinafikan hak untuk mendapat perbicaraan di mahkamah diikuti penafian pelbagai hak asasi yang lain.Media tidak pernah menyatakan bahawa tahanan ISA ini hampir tujuh tahun tidak dibenarkan pergi ke Masjid untuk menunaikan Solat Jumaat. Di bulan Ramadan , mereka juga tidak dibenarkan solat berjamaah sebagaimana rakyat Malaysia yang merdeka. Manakala Solat Sunat Aidil Fitri di lakukan bersama-sama tahanan Muslim di sebuah gelanggang badminton dengan pengawasan ketat pasukan keselamatan Kem.

Menteri Dalam Negeri bencikan amalan Islam.

Inilah cara Menteri Dalam Negeri untuk “menghakimi dan mengadili” tuduhan yang di lemparkan keatas semua tahanan yang di dakwa ahli “JI” itu. Sebab itulah ISA digunakan keatas mereka , tujuannya untuk memudahkan Menteri berkenaan memperlakukana apa saja keatas manusia yang dijadikan mangsanya termasuk menghalang mereka melakukan ibadah khusus kepada Allah SWT.

Inilah kezaliman tertinggi mereka kerana menghalang mereka yang ingin bersembahyang di rumah Allah. Dan ISA ini adalah satu akta yang sangat disayangi oleh pemimpin UMNO. Sebab itulah kepada semua rakyat Malaysia berugama Islam, janganlah terpedaya dengan dakwaan pemimpin UMNO yang kononnya ingin membela orang Melayu dan agama Islam.Semua itu hanyalah palsu dan retorik saja. Tahanan ISA di Kem Kamunting telah membuktikan bahawa pemimpin UMNO, adalah mereka yang sangat benci kepada kepada Islam dan segala isinya.

Tahanan ISA –7 Tahun bukti kezaliman Menteri Dalam Negeri..

Ada satu permintaan supaya Hamid Albar meletak jawatan dari menjadi Menteri Dalam Negeri, namun saya yakin, ianya tidak akan membawa apa-apa makna.Sebelum ini, Menteri Dalam Negeri adalah Pak lah@PM. Beliau zalim pada semua tahanan ISA namun setelah jawatan itu diserahkan pada orang lain, penggantinya, iaitu Hamid Albar, juga sama kejam dan zalim macam Pak lah. Tahanan ISA “JI” yang ditahan sejak 2002 itu masih juga belum dibebaskan dan mereka adalah bukti terhadap kekejaman dan kezaliman dua pemimpin UMNO ini.


Doa orang yang dizalimi.

Kami yang menjadi keluarga mangsa ISA ini, sentiasa berdoa supaya Allah akan mengangkat kekejaman dan penganiayaan yang sedang di lakukan oleh mereka keatas kami.

“Ya Allah, Tuhan yang Maha Kuasa , Maha Adil dan Maha Mengetahui, kami memohon supaya semua tahanan ISA segera di bebaskan dan kau balaslah mereka –Penguasa ISA yang menganiayai kami itu , dengan pembalasan yang setimpal dengan perbuatan mereka, yang tidak pernah terfikir oleh kami semua. Kaulah sebaik-baik pembalas.”


Note: Mat Sah, abah Suhaib yang telah hampir 7 tahun tidak dibenarkan Solat di Masjid.Kehidupan harian beliau hanya di sel berukuran 8 x 10 kaki. dan pintu sel sentiasa di kunci dari luar.

aku baca kat MERAH HITAM

dari smalam aku baca kisah ni.. sampai kehari ni aku tak dak idea nak buat posting apa.. tetiba jari jemari aku kaku. Untuk mendoakan keburukan... itu bukan cara aku.. berjuang dgn pandangan dan kata kata. berapa ramai sangat yang mendengar.membaca dan memahami.kenapa buta sangat rakyat Malaysia,kenapa pekak sangat rakyat Malaysia,kenapa berapa kerat je orang Malaysia yang ambil tahu dan berat?Apakah bila dah kena kat anak cucu,adik beradik,sepupu sepapat,sedara mara,keturunan dan kengkawan.. baru nak terhegeh hegeh memperjuangkan hak? Masa tu baru korang paham,apa yang kami perjuangkan selama ini......

Tiada ulasan:

 

  © 2009 Tukang Sapu

TUKANG SAPU Blogger Template by T€P€T