SEMBANG SUMBANG TUKANG SAPU

NOTIS BOARD

------------------------------------------------------------------------------------------------

T€P€T
Send via Nokia3310 from Tmtouch

30 Disember 2009

CERITA LUCAH SEPANJANG 2009

Cerita ni tak mengikut susunan bulan bila ia berlaku hanya mengikut apo yang den ingat dan den jumpo...

1) Masa mantan MB N9 bertanding di PD - Keluar isu tentang chedet terkejut pakjib pilih ISA sebab Isa penah pedajal najib dengan bagi chedet gambo najib kena tangkap basah dengan ziana zain...ontah yo ontah tak pasal tu chedet terkejut..... bab betul ke tak isu..den no komen

2) Bila chedet keluarkan statement - Statement puji BN esok kompom keluar paper,statement kutuk BN jangan dalam paper, blog BN pun takde keluarkan (kecuali blog pro chedet)

3) Bila menantu tgna di siasat - Pegang syarikat takde la besar mana...kecoh sampai ke serata dunia tapi bila Beruk menantu paklah tetiba jadi kaya (ecm libra nya saham) tak disiasat.Adik pakjib jadi antara jutawan melayu rasa rasanya najib sikit pun tak terlibat ke...tak di siasat,Anak chedet jadi jutawan rasanya chedet takde tolong langsung ke,.... jangan lupa juga apa jadi dengan isu kak pidah meluluskan pemberian saham kepada menantunya,fazrin azwar yang bernilai berjuta juta RM

4) Bala Bala Bala - yang ni den raso korang boleh baco dalam posting sebelum sebelum ni dalam bulan ni

5) Penyakit Flip flop paklah berjangkit - Mahkamah tinggi cakap macam ni datang mahkamah rayuan lain pula jadi(pun den ado buat posting sebelum ni)

6) Politik hanya lakonan - Dalam blog,paper,apa sahaja medium yang ada untuk di sampaikan kepada rakyat malaysia malah dalam dewan rakyat bertepik menjerit,berdebat.... puak BN hentam PR. dengan isu liwat,saham dll, puak PR hentam BN juga dengan isu altantuya PD,c4,. dll tapi kek kantin parlimen bergurau senda...bertepuk tampar.....(korang nak cakap profesional?  takat kat kantin je profesional,awat bila majlis kawin tak jemput? awat rumah terbuka tak pi? takut pulak rakyat cakap berpaling tadah hik hik hik)

7) Isu BTN - PR nak haramkan BTN....chedet cakap teruskan..tetiba nazri dengan chedet pulak yang gaduh pasal btn,pastu keluar la pulak bloggers puak BN keluarkan youtube dsai dengan MB selangor yang membuktikan depa pun sama perkauman....tak ke bodoh dalam masa yang sama membuktikan betul cakap PR yang btn tu bersifat perkauman hik hik hik

8) Penasihat ekonomi selangor mintak gaji singgit je - Ingatkan bila macam tu ramai yang akan kagum betapa bagus/baiknya dsai tapi sebaiknya berlaku..ada pulak suara sumbang gaji memang singgit tapi komisyen/elaun berjuta juta......memang layak gaji singgit...background dsai dulu yang nyaris memiskinkan malaysia masa jadi menteri kewangan...kes imf la ni...hik hik hik

9) Politik Wang berbeza dengan rasuah - Dalam pemilihan jawatan UMNO poitik wang tak sama dengan rasuah....kempen dalam blog salah....bagi duit raih undi tak pe.....KJ kantoi pun masih boleh tanding tapiado yang samo kes macam KJ tak dibaginyo bertanding....pulak...

10) Impian PR - kalau dapat jadi kerajaan depa nak jadikan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), Suruhanjaya Hak Asasi Manusia Malaysia (Suhakam), Petronas dan institusi-institusi kerajaan yang lain dipertanggungjawabkan terus kepada Parlimen.termasuk mendapatkan kelulusan Parlimen bagi pelantikan jawatan penting kerajaan seperti ketua polis negara, peguam negara, pesuruhjaya SPRM dan ketua audit negara....lepas ni displin macam mana, hebat macam mana,jujur macam mana pun kalau tak menang undi MP jangan harap nak pegang jawatan penting kerajaan..hik hik hik (silap haribulan politikwang macam dalam pemilihan umno bakal berkembang...hik hik hik

3 ulasan:

Isa berkata...

politik malaysia kotor, sebijik macam politik dalam filem tamil....

paneh berkata...

Salam tepet.

Bab perkara 10 ko tulih tu den sokong. Agenda camtu bahayo bulih beranak pinak rasuah.

kulatlapok berkata...

salam Bro

Yang no.3 tu paling hampehh sekali.. orang punya hal bagai nak rak hebohnya, kena kat sukusakatnya yg dah kaut berbilion2 buat2 tak tahu aje,,

 

  © 2009 Tukang Sapu

TUKANG SAPU Blogger Template by T€P€T