SEMBANG SUMBANG TUKANG SAPU

NOTIS BOARD

------------------------------------------------------------------------------------------------

T€P€T
Send via Nokia3310 from Tmtouch

08 Mei 2013

Selepas perhimpunan... And what next? ...

Bukan den tak setuju dengan apa yang PR buat pada malam ini... Memang den amat mengharapkan perhimpunan "suara rakyat suara keramat" memberi perubahan pada ketidak telusan Pru13 namun soalan den... Apakah Perhimpunan ini mampu mengubah keputusan??

Memang xdinafikan ramai yang turun ke kelana jaya??? Namun apakah ia berbaloi jika ia sekadar dijadikan bahan kutukan juak juak BN... Apa cukup sekadar berkata " ini membuktikan rakyat malaysia mahu perubahan" tapi hakikatnya tiada apa pun perubahan yang rakyat dapat?

Den realitinya tidak yakin hanya dengan perhimpunan.. Akan mengubah keputusan pru13... Namun den amat mengharap yb rafizi dapat membuktikan sesuatu yang mampu mengubah SPR...

Jangan biarkan perkauman menjadi punca negara hancur... Kenapa orang cina di salahkan sedang kan mereka lahir di malaysia... Tapi bangla... Myamar ... Nepal dan sebagainya di sanjung kerana memberi kemenangan pada mereka?? Hik hik hik

2 ulasan:

Awanama berkata...

Ayuh melayu bersatu kita protes secara senyap.. Buy chinese last buy malay first.. Jgn beli roti massimo itu cina punya beli gardenia syed bukari punya.. Sesapa yg beli insuran dr org cina kita terus berhenti jgn bg duit lg kat mereka setiap bulan.. Jgn beli brg kat family store penyokon tegar dap, beli dr mydin or kerajaan tlg buat byk kedai rakyat, jgn beli top up kat kedai cina cari kedai melayu, jgn beli brg hardware kat kedai cina, beli kat supermarket, apa2 pun brg dr kedai cina kita boikot kalau terpaksa sgt beli la sikit.. Itu pun kalu murah sesangat atau pun kita minta tawar smpi dia takda untung byk. Kita ajar diorg cukup2 dlm 5 thn ni, kalu dia blh buat red bean army kita pun blh. Sbb kjaan tak blh tunjuk sgt sikap anti cina so kita sbg rakyat la yg main peranan biar melayu pakatan saja yg tlg cina..

tepet berkata...

Saya melayu... Tapi saya bukan racist...

 

  © 2009 Tukang Sapu

TUKANG SAPU Blogger Template by T€P€T